Κυριακή 27 Μαΐου 2007

Private investigations...

And what have you got at the end of the day ?
What have you got to take away ?
A bottle of whisky and a new set of lies
Blinds on the window and a pain behind the eyes

free music


Με αφορμή το post της Griz γράφω...

Δύσκολες μέρες κι ακόμα δυσκολότερες νύκτες...σκέψεις, ερωτηματικά, πάλι σκέψεις, διλήμματα, πάλι σκέψεις, απογοήτευση, πάλι σκέψεις ...κι άλλες κι άλλες σκέψεις..

Αλήθεια οι άντρες προβληματίζονται ποτέ? Η' πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια και πολλές γυναίκες για να προβληματιστούν για κάποια από αυτές? Εγώ πιστεύω ότι οι γυναίκες στο μυάλο τους τα κάνουν περίπλοκα τα πράγματα. Χάνονται μέσα σε ένα φαύλο κύκλο που νομίζουν ότι τους τον δημιούργησαν οι άντρες... αλλά μήπως στην πραγματικότητα τον δημιουργούμε μόνες μας? Γιατί πάντοτε υπάρχει η επιλογή να μην πολυσκοτίζεσαι αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Αλλά πάντα τρελαινόμαστε όταν δε χτυπάει στην ώρα του το τηλέφωνο, όταν είναι σαββατόβραδο κι είμαστε μόνες περιμένοντας πρόταση, όταν πιάσουμε ένα βλέμμα προς άλλη γυναίκα, ένα συνωμοτικό γελάκι με έναν καλό του φίλο... Κι έπειτα στη ζωή συμβαίνουν πολλά σημαντικά και σοβαρά πράγματα και τότε σκέφτεσαι με τι κάθομαι και στεναχωριέμαι? Μήπως χρειάζεται λίγος περισσότερος εγωισμός? Να προστατεύουμε τον εαυτό μας λίγο παραπάνω, να μην τον πιέζουμε με το παραμικρό? Γιατί και πάλι μετά από ώρες προβληματισμού, κακής διάθεσης και αναβολής υποχρεώσεων τι αποτέλεσμα επιτυγχάνεται? Τις περισσότερες φορές κανένα!

Είμαι σίγουρη πως για τους άντρες τα πράγματα είναι απλά, λιτά κι απέριττα και πάντα εμφανίζονται με μια καλή δικαιολογία που σε μας μπορεί να φαίνεται παράλογη αλλά μπορεί γι' αυτούς να είναι η κοσμοθεωρία τους.

Ναι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες...Και θέλουν προσπάθεια...Και από τις δύο πλευρές


12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι άνθρωποι είτε άντρες είναι είτε γυναίκες, αγαπητή μου lovething, έχουν ελαττώματα. Τις πιο πολλές φορές δημιουργούνται απο μισσαλοδοξία και ναρκισσισμό. Συνήθως δεν σε πληγώνει γιατί θέλει να σε πληγώσει. Δεν το καταλαβαίνει έτσι. Απλώς έτσι αισθάνεται. Πιστεύει ότι κάτι που για αυτόν είναι λογικό πρέπει να είναι και για σένα. Αυτό όμως δεν είναι και το παιχνίδι, το αλατοπίπερο της ζωής; Ο έρωτας δεν είναι από μόνος του μια αρρώστεια; Δεν βασανίζει νου, καρδιά και σώμα; Άντρας-γυναίκα= Μέρα-νύχτα; Τελικά γιατί όχι; Εξάλλου πάντα ζητάμε στον έρωτα αυτό που μας συμπληρώνει, αυτό που θέλουμε εκείνη τη στιγμή, ακόμα κι αν μας πονέσει αργότερα. Μην ζητάς συμβόλαια και ISO για την αγάπη ή για την αξιοπιστία. Πολύ περισσότερο τώρα που είσαι νέα και μπορείς ακόμα να "παίξεις" με την ζωή και να την "ψάξεις", να βρεις τα "θέλω" σου και τις ορίζουσές σου.
Αν ποτέ φθάσεις στο σημείο να πεις ότι ένας άντρας σκέπτεται ακριβώς όπως και συ, τότε μάλλον κέρδισες ένα φίλο, αλλά πάλι για άντρα θα ψάχνεις, να το ξέρεις.

Ανώνυμος είπε...

Ε, λοιπόν, με σας τις δυο δεν βγάζω άκρη... 'Η στραβή ιδέα για τους άντρες έχετε, ή εγώ δεν είμαι άντρας...

Δεν λέω ότι δεν υπάρχει αυτό που υποστηρίζεις. Λέω ότι είναι κατι σαν κανόνας, αλλά με πάρα πολλές εξαιρέσεις... :p

lovething είπε...

βασίλη δεν είπα κάτι αντίθετο με όσα γράφεις κι εσύ. Όλα μέσα στο μενού είναι. Τίποτα δε μπορείς και δεν πρέπει να αποφύγεις. Λίγο να προστατευούμε τους εαυτούς μας από κακοτοπιές ανούσιες.Και να κρατάμε και λίγη αξιοπρέπεια. Όπως το νιώθει κιόλας ο καθένας.

pure evil μιλώ πάντα για το εύρος αντρών που μπορώ να μιλήσω ηλικιακά. Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως οι άντρες γενικά σκέφτονται με τη λογική. Εκλογικεύουν και το συναίσθημα πολλές φορές. Γι' αυτό ίσως νομιζώ ότι στην παρούσα φάση δε χολοσκάνε γενικά.Δε λέω ότι είναι όλοι έτσι. Υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις. Μια διαφορά στον τρόπο σκέψης ήθελα να τονίσω πιο πολύ.

tzonakos είπε...

Μόνη σου γράφεις οτι για τους άντρες τα πράγματα είναι απλά.
Αρα και η ζωή μπορεί να φαίνεται πιο απλή σε μάς.
Κοίτα, δεν είναι συνέχεια απλή.
Ωστόσο, κατα κανόνα οι γυναίκες ( πιθανόν λόγω των σωματικών τους ορμονών που χορεύουν ασταμάτητα ) βλέπουν ή αισθάνονται οτι υπάρχει και κάτι άλλο ή γιατι να ειναι έτσι κι όχι αλλιώς κλπ.
Και την πάτησα όταν απο την αρχή πήρα στα σοβαρα την κάθε μία που έκανα σχέση !
Κατάλαβα αργότερα οτι δεν πίστευαν οτι τις υπολόγιζα !
Μεχρι που νόμιζα πως εγω ειμαι ο λάθος. Οχι.
Πρέπει να μάθουμε να καταλαβαίνουμε και την άλλη πλευρά, να κάνουμε την μετάφραση στη δική μας γλώσσα, με θετική διάθεση και όχι προκατάληψη.
Εγω ελπίζω ακόμα στους ανθρώπους :)

Ανώνυμος είπε...

και οι αντρες ταλαιπωρουνται,απλα δε το δειχνουν.ισως δεν πλησιασες ποτε κανεναν για να μαθεις τι πραγματικα σκεφτεται,τι πραγματικα νιωθει. απλα σκεφτεσαι μονο τον εαυτο σου.

δεν ξερω πως γινεται ολο να παραπονιουνται οι αντρες οτι οι γυναικες ειναι .... και οι γυναικες να παραπονιουνται οτι οι αντρες ειναι βοδια. κανενας δεν κανει κινηση να πλησιασει του αλλου τα συναισθηματα.
ο βασιλης προσπαθει να σου πει οτι γερασες λιγο αποτομα..

Ανώνυμος είπε...

Χμμμ, δεν μου αρέσει το γεγονός ότι βγάζουμε έτσι εύκολα συμπεράσματα για την προσωπικότητα αυτού που γράφει ένα κείμενο... Το κείμενο είναι παντελώς απρόσωπο και αποκωδικοποιείται υποκειμενικά...

Η lovething που ξέρω εγώ είναι έτη φωτός μακριά από τις κοπέλες που σκιαγραφούνται από τα post σας...

Ούτε γερασμένη είναι, ούτε παραπονιάρα, ούτε αδιαφορεί για τον σύντροφό της, κοιτώντας εγωιστικά τη πάρτη της...

Ειλικρινά, μακάρι όλες οι κοπέλες που συναντάτε στη ζωή σας να είναι σαν τις 2 contributors του blog αυτού...

lovething είπε...

pure evil :*********

Μια και είμαι εγώ παιδί ξέρω πάντα να γελώ
χαρωπά απ’ την αρχή ξαναρχινώ.

Ανώνυμος είπε...

Θάνο σ' ευχαριστώ αλλά δεν προσπαθώ να πω ότι γέρασε η lovething, για όνομα του Θεού, αλίμονο δεν την κρίνω την κοπέλλα αρνητικά. Ανάλυση κάνω για το "φαινόμενο" διαφοράς σκέψης άντρα-γυναίκας. Απόψεις αλλάζουμε δεν σημαίνει ότι είναι και οι σωστές. Εξάλλου κάποιες στιγμές στη ζωή μας εκνευριζόμαστε με καταστάσεις και κάπου τα "χώνουμε". Καλά κάνει η lovething. Και δείχνει και το επίπεδο της φιλίας της με την Griz, κάτι που δεν σημειώθηκε από εμάς τους υπόλοιπους.

Ανώνυμος είπε...

πολυ σωστα μιλας βασιλη. γραφεις σε καποιο μπλογκ αληθεια;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι δεν βρίσκω διαφορά στον τρόπο, αλλά στην...ώρα της "σκέψης"...

Απλά εμείς οι άνδρες συνήθως σκεφτόμαστε τα πάντα αφού κάνουμε τη βλακεία μας...

Και μην αρνηθεί κανείς ότι κι εμείς σκεφτόμαστε ώρες ώρες όπως και οι γυναίκες...

Απλά, από περηφάνεια ίσως, "μαλώνουμε" τους εαυτούς μας που το κανουμε αυτό, έστω και καθυστερημένα, αντί να τον ενθαρύνουμε να μπεί στη ψυχολογία του ατόμου που μας ενδιαφέρει και που θέλουμε να δώσουμε το είναι μας...

Γιατί το womenology δεν ζήτησε ποτέ να σκεφτούμε πριν από αυτές γι' αυτές...

Ζήτησε απλά να ακούσουμε και να καταλάβουμε τι ζητάνε...

Και μια γυναίκα ζητά το πιο απλό πράγμα στο κόσμο... Ν'ακούμε, και, όσο μπορούμε, να βοηθάμε...

Dodos είπε...

Σχετικά με την κινητοποίηση της Παρασκευής για την Αμαλία, σας ενημερώνουμε ότι:

α) Την Παρασκευή 1η Ιουνίου, όλοι οι bloggers θα ανεβάσουμε ένα post με τον κοινό τίτλο "Για την Αμαλία".
β) Το τελικό κείμενο που θα αποσταλλεί με e-mail σε υπουργεία, αρμόδιους φορείς, κλπ έχει ήδη αναρτηθεί και όποιος θέλει μπορεί να το αντιγράψει και να το δημοσιεύσει (όχι πρίν την Παρασκευή). Επίσης θα βρείτε λίστες με links, μεταφρασμένα κείμενα και δελτία τύπου.
γ) Έχει ανοίξει ένα προσωρινό blog για την τελική φάση του συντονισμού της όλης προσπάθειας, με τίτλο Για την Αμαλία - http://giatinamalia-blog.blogspot.com/. Όσοι θέλετε να συνεισφέρετε ώστε να δικαιωθεί κάποτε ο αγώνας της Αμαλίας, μπορείτε να ενημερωθείτε από εκεί για όλες τις λεπτομέρειες της συλλογικής αυτής δράσης. Δηλώστε συμμετοχή για να γίνετε contributors και ενημερώστε όσους μπορείτε.

Σας ευχαριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Θάνο σε ευχαριστώ,το μπλογκ υπάρχει σε λινκ στην πρώτη σελίδα των κοριτσιών