Σάββατο 12 Μαΐου 2007

Eurovision 2007 : semi finals

Φωτιές άναψε το πρώην ανατολικό μπλοκ! Σε αυτό ανήκαν οι 6 από τις 10 χώρες που πέρασαν στους τελικούς της Eurovision . Πάλι σε πολιτική υπόθεση μετατρέπεται μία «πολιτιστική» εκδήλωση.. Βέβαια και εμείς άμα είχαμε 6 χώρες σαν την Κύπρο τριγύρω θα ψηφιζόμασταν μεταξύ μας υποθέτω οπότε πώς να τους κατηγορήσεις? Ή να τους στείλεις το Μεταξόπουλο να χαρακτηρίσει το κοινό «κενό» για άλλη μια φορά με τις επιλογές του?? :-P

Οι χώρες που τελικά πέρασαν και θα διαγωνιστούν στο σημερινό τελικό : Λευκορωσία , FYROM, Σλοβενία, Ουγγαρία , Λετονία, Σερβία, Βουλγαρία , Τουρκία, Μολδαβία, Γεωργία . Η Κύπρος μας δεν τα κατάφερε.. αδικία? Το μακιγιάζ της Ευριδίκης, τα γουρλωμένα μάτια , οι περίεργες κινήσεις της δε μπορώ να πω ότι με ενθουσίασαν ενώ η φωνή της ακουγόταν διαφορετική από ότι στην ηχογραφημένη έκδοση σε βαθμό να με ενοχλεί λίγο.. ο Κοργιαλάς άψογος πάντως! Παρόλαυτά δε μπορώ να πω ότι οι χώρες που πέρασαν ήταν καλύτερες από την Κύπρο.. βέβαια περί ορέξεως..

Εμένα πάντως μου άρεσε η Ανδόρα με το punk κομματάκι, η φωνάρα της κοπελιάς από την Ελβετία με τα vampires και ελάχιστα ακόμα που δεν τα θυμάμαι κιόλας.. είχα σκυλοβαρεθεί στο 6ο τραγούδι ήδη.

Τα περισσότερα τραγούδια γενικά εμένα μου θύμιζαν κάτι άλλο.. κάποια αγόρια κλασική boy band, η Ανδόρα με το τραγουδάκι τύπου Blink [το λάτρεψα],κ.ο.κ. Και σύμφωνα με τα τηλεοπτικά μας κανάλια η Μολδαβία πέρασε λόγω του προκλητικού ντυσίματος, η Τουρκία γιατί αντέγραψε το Σάκη Ρουβά, η Λευκορωσία γιατί είχε έλληνες στην αποστολή της και το σκηνικό ήταν κλεμμένο από την παράσταση του Παπαϊωάννου κ.ο.κ. πάλι! ..


Κλασικά..
Επειδή κάποιος έπρεπε να τα ακούσει για τη Eurovision και η Ευριδίκη με τον Κοργιαλά είναι συμπαθέστατα πλάσματα για να τους βρουν οι «κακοί» δημοσιογράφοι κάτι μεμπτό, έπεσε η οργή τους στη Μαρία Μπακοδήμου..

.. η οποία είχε μια άτυχη στιγμή και έπεσαν να τη φάνε! Εντάξει είπε τα Σκόπια “Μακεδονία”. Προφανώς η γυναίκα δε σκεφτόταν καν τι έλεγε απλά διάβαζε ό,τι έβλεπε στη οθόνη της. Μάλλον. Ζήτησε συγγνώμη, το παράκανε λίγο με την πλάκα μετά αλλά δε χρειάζονταν και τόσες ώρες αναλύσεων και κραξίματος την επόμενη μέρα στα ελληνικά κανάλια. Και μάλιστα σε αυτά που δεν κατάφεραν να της πάρουν μία δήλωση [βλέπε Star που είχανε λυσσάξει] . Πώς να βγάλουν μια ολόκληρη εκπομπή όμως? Από την άλλη πλευρά το κανάλι της Μαρίας Μπακοδήμου [Alpha] δε σχολίασε καθόλου το γεγονός, σα να μη συνέβη απολύτως τίποτα! Το άλλο άκρο . Μόνο ακραίες συνθήκες στην ελληνική τηλεόραση!

Σήμερα είναι ο τελικός, καλή επιτυχία στην Ελλάδα.. και ας μην εκπλαγούμε αν βγουν στην πεντάδα οι μισές χώρες από αυτές τις 10 που πέρασαν από τον ημιτελικό.. !



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ όμως το λάθος της Μπακοδήμου δεν το βλέπω σαν ενα απλό λάθος.Ήταν το μοναδικό λάθος που δεν έπρεπε να κάνει.Εγω σαν Μακεδόνας, τσαντίστηκα. Όταν είσαι στην τηλεόραση,ραδιόφωνο κτλ. πρέπει πάντα να μετράς τα λόγια σου.

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι τέτοια ώρα που στέλνω τα αποτελέσματα είναι ήδη γνωστά...

Όπως και να χει, η Κύπρος άξιζε να περάσει (αν και δεν τον πάω τον Σκορδαλιά...εεε, Κοργιαλά, συγγνώμη)και η Μπακοδήμου έκανε πατάτα και δεν τη σώζει τίποτα!!!

lovething είπε...

Για τη Μπακοδήμου έχω να πω ότι πράγματι από τη στιγμή που σε κάποιους δίνει δυστυχώς εξουσία ένα μικρόφωνο ή μια κάμερα ή μια πένα, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα λόγια τους. Ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για τόσο ευαίσθητα ζητήματα. Κάποιοι το κάνουν και για να συζητηθεί το όνομά τους. Γιατί και η κακή διαφήμιση παραμένει διαφήμιση!

Εγώ είδα ίσα με τρία κομμάτια χθες το βράδυ μαζί με το φίλο Petro ο οποίος στήριζε φανατικά Ρωσία!!!!! ;) Τη θέση που πήραμε σήμερα το πρωί την έμαθα.

Εγώ νομίζω ότι όπως συνηθίζουμε γενικά να κάνουμε δίνουμε υπεραξία σε ένα διαγωνισμό χωρίς αξία. Εγώ θυμάμαι ποοοολλά συνεχόμενα χρόνια που ούτε ποια μέρα ήταν ο διγωνισμός δεν ξέραμε. Αντε στην καλύτερη περίπτωση να το δεις ένα Σάββατο βράδυ άμα κάτσεις μέσα.