Τρίτη 19 Ιουνίου 2007

Θέλω επειγόντως διακοπές .. .!

Η αλήθεια είναι ότι η συμπαθέστατη κατά τα άλλα black fairy έπιασε το θέμα των διακοπών που πονάει φέτος.. Και αφού την ευχαριστήσω για την πρό(σ)κλησή της κατέληξα στα εξής 2 ελληνικά μέρη που σκέφτηκα πρώτα :

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ (λακωνίας)
Κάτω απο την Πελοπόννησο βρίσκεται αυτό το νησάκι που -αν είναι σωστές οι πληροφορίες μου- είναι λίγο χίππικη η κατάσταση. Δεν μεταφέρεται αυτοκίνητο εκεί, δεν έχει δρόμους, νομίζω δεν έχει καν μαγαζιά ή κάνω λάθος? Σε φάση όπως το "the beach " το είχα καταλάβει, μια παραλία και πολλοί πολλοi άνθρωποι που κοιμούνται και στην παραλία και σε σκηνές, οπουδήποτε. Γενικά φέτος είμαι σε τέτοια διάθεση, όχι lux ξενοδοχεία και τέτοια.. χύμα καταστάσεις, παραλίες, παραλίες, παραλίες.. ααχ..
Θέλω να πάω κάποια στιγμή (σύντομα) εκεί! ..


ΡΟΔΟΣ :
Η Ρόδος είναι η δεύτερη επιλογή μου μάλλον γιατί πέρασα από τις ωραιότερες καλοκαιρινές εμπειρίες εκεί ..



Κατά τα άλλα ένα σωρό μέρη από το εξωτερικό πέρασαν από το μυαλό μου. Όλα με παραλίες εφόσον μιλάμε για καλοκαίρι. Και με εξωτικές παραλίες μάλιστα. Συμφωνώ οπωσδήποτε σε Καραϊβική , Μαλδίβες, οτιδήποτε εξωτικό υπάρχει και αν είναι και λατινογενής περιοχή ακόμα καλύτερα.. Ισπανία, Λατινική Αμερική ..αρκεί να έχει ηλιοκαμμένους άνδρες και ισπανική προφορά..!
Πραγματικά φέτος χρειάζομαι παραλία και διακοπές. Αλλά... πού..
(για καραϊβική κλείνουμε να πάμε Lovething και black fairy ok? :P )

Αν θέλει και δε βαριέται και ο βασίλης να γράψει τα 5 (ή όσα) μέρη διακοπων θα ήθελε να πάει..! Αν και είναι βασανιστικό, σε προειδοποιώ βασίλη!
ΑΑχ.. διακοπές..

13 σχόλια:

lovething είπε...

Για τον πρώτο σου προορισμό Griz τι λες για αναχώρηση 28/7?

Petros είπε...

Ναιιι..μια χαρα περναει αυτοκινητο με το ferry παντως.Ετοιμαστειτε για εξορμηση!

Griz είπε...

Μμμ .. οκ υπό συζήτηση λοιπόν :P
(τι να το κάνουμε το αυτοκίνητο? δεν έχει δρόμους εκεί νομίζω )

black fairy είπε...

Να φτιάξω βαλίτσες για καραιβικήηηη;!;!;!

tzonakos είπε...

Ελαφόνησο έχω πάει και ήταν ποάρα πολύ όμορφα.
Τότε είχαμε μείνει σε σκηνές, ελεύθερο κάμπινγκ.
Φοβερές αμμουδιές !
Θα ξαναπήγαινα, να πάς, στο συνιστώ.
Ελαφόνησος Τζονάκος photos

Ρόδο έχω πάει επίσης και είναι μεγάλο νησί με πολλές ομορφιές και ποικιλία τοπίων.
Επίσης έχει νυχτερινή ζωή καλή.
Να πάς.

leila είπε...

..κάτω από την πανσέληνο βουτιές..

που λέει και το τραγούδι.. Η foto της Ελαφονησου ειναι super!!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

μπράβο, ωραία συμπεριφορά, που έχω να γράψω 3000 λέξεις... χτες!

βασίλης είπε...

Διακοπές. Αυτό είναι διαδικτυακό ερώτημα: Όχι το αγχωτικό "πές μας τον άντρα της ζωής μας".

Λοιπόν α) Ελαφόννησος: Κατ' αρχήν λόγω εντοπιότητας περιττεύει το σχόλιο, νομίζω ότι έχεις καταλάβει ότι είμαι από εκεί κοντά, οπότε νο κομεντ. Είναι εκπληκτικό μέρος. Θυμίζει εξωτικά μέρη. Τουριστικά ανακαλύφθηκε τα τελευταία 8-10 χρόνια. Πιο παλιά πηγαίναμε μόνο εμείς οι ντόπιοι τα καλοκαίρια. Είναι νησί αλλά πολύ κοντά στην ακτή. Τώρα ψιλοκατοικείται το χειμώνα και το καλοκαίρι γίνεται χαμός. Απέναντι είναι η Νεάπολη και είναι γεμάτη κλαμπ και ηβέντ ον σάμερ ταιμ.. Κοντά (15-20 χιλ) είναι και η Μονεμβασιά, του Ρίτσου η πόλη. Μια καστροπολιτεία που βλέπει Αιγαίο. Εντυπωσιακή από ψηλά και μέσα αλλά και ιστορικά. Εκεί πας και με δελφίνι από Πειραιά. Πολύ καλές και καθαρές θάλασσες.

β) Γύθειο. Μεσαίο πόδι Πελοποννήσου. Πολύ κοντά στην προαναφερθείσα Ελαφόννησο . Θα είμαι εκεί τέλος Ιουλίου αρχές Αυγούστου σίγουρα. Μοιάζει με νησί. Αμφιθεατρικό και όμορφο. Νεοκλασσικά κτίρια. Μεγάλη παραλία και λιμάνι. Είναι η αρχή της Μάνης. Καλοί άνθρωποι σου δίνουν την ψυχή τους, αλλά απόλυτοι στις απόψεις τους. Ατέλειωτες παραλίες (από Μαυροβούνι ως Βαθύ 15 χιλιόμετρα αμμουδιά)
Αλλες προτάσεις διακοπών αργότερα.

Griz είπε...

tzonako και βασίλη που έχετε πάει Ελαφόνησο δώστε μας καμιά πληροφορία αν μπορείτε! Αν έχει μαγαζιά εκεί, πού κατασκηνώνουμε, τέτοια πράγματα!

black fairy ετοίμασε βαλίτσες φύγαμεεε! Πάρε μαγιώ, παρεό κλπ να αναδείξουμε τις κορμάρες μας μπαας και συγκινηθεί ο Bloom και ο Depp (χλωμό αλλά δε βαριέσαι, θα κάνουμε τα μπάνια μας!)

tzonako ρόδος με καλή παρέα τέλεια! .. τι θυμήθηκα τώρα :P

leila βουτιές κάτω από την πανσέληνο και όποτε ακούω αυτό το τραγούδι αυτές τις βουτιές ονειρεύομαι!

σπύρο μαζοχιζόμαστε εδώ πέρα! Μη νομίζεις, και μεις εξεταστικές και διαβάσματα έχουμε και το μυαλό μας ..αλλού! No mercy!

βασίλη δεν είχα καταλάβει ότι είσαι από εκεί τριγύρω! Έχω και γω ρίζες στην Πελοπόννησο. Έχει πολύ όμορφα μέρη. Αξίζει κανείς να κάνει το γύρο της Πελοποννήσου!

βασίλης είπε...

Griz μου έχω καιρό να πάω Ελαφόννησο. Πάντως στο νησί δύσκολα να μείνεις έχει πολύ λίγα σπίτια. Για ξενοδοχεία και κάμπινγκ μάλλον απέναντι στη Νεάπολη. Η περιοχή όμως έχει πολλά να πας. Δηλαδή οι πιο πολλοί πάνε για μπάνιο και φαγητό εκεί με ένα καραβάκι. Κάποτε ήταν τελείως χύμα και παρθένα τα μέρη.Δεν ξέρω αν έχει γίνει τώρα μονάδα κάμπινγκ. Πολύ πιθανό.

Στο Γύθειο για παράδειγμα που ξέρω καλύτερα γιατί είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου (αν διάβασες το ποστ με το ναυάγιο μπορεί να τα καταλάβαινες) και στην παραλία που σου έγραψα (Μαυροβούνι-Βαθύ)έχει πολλά κάμπινγκ και ξενοδοχεία και μπορείς να κάνεις εξορμήσεις στη Μάνη (Πύργοι Βάθειας- Σπήλαια Διρού- Γερολιμένας για φρέσκο ψάρι και μπάνιο), αλλά και στη Μονεμβασιά μόνο που είναι πλέον λίγο μακρύτερα (μία ώρα με το αμάξι)
Στη Μάνη έκανα εργασία για τη σχολή μου (έχει σημαντικό αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, αλλά και η τεχνοτροπία της κατασκευής κτιρίων από πέτρα, οι τεράστιες καμάρες χωρίς σίδερα κλπ)
Και ο γύρος Πελοποννήσου λέει για εκδρομή

Griz είπε...

βασίλη μου σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Αν και όταν έλεγα camping σκεφτόμουν ελεύθερο καμπινγκ!
Και τώρα που το λες για Γύθειο σαν να έχεις δίκιο.. (το είχα διαβάσει το post φυσικά!)

tzonakos είπε...

Απ οτι έμαθα υπάρχει τωρα οργανωμένο κάμπινγκ τσην Ελαφόνησο.
Εγω μια φορά που είχα πάει ελεύθερο κάμπινγκ έκανα.
Τότε όμως δεν κυνηγούσε η αστυνομία, σήμερα δεν ξέρω πώς εχει το πράγμα, ξέρω όμως οτι το πρόστιμο είναι 150€ το κάθε κεφάλι που μένει μεσα στη σκηνή.
Ειναι αισχροί οι άνθρωποι λέμε.
Δωμάτια έχει αλλα όχι κοντά στον Σίμο πχ που ειναι η πιο μεγάλη, όμορφη και διάσημη παραλία.
Να πας Σίμο οπωσδήποτε.

Παραλίγο να ξαναπήγαινα φέτος αλλα αναβλήθηκε για του χρόνου. Ισως πάω Θάσο, δεν ξερω ακόμα.

Την καλημέρα μου :)

Griz είπε...

Τζονακο thanx for the infos! Δηλαδή τέρμα τα ελεύθερα κάμπινγκ στην Ελαφόνησο? να μην το διακινδυνεύσουμε λες? χμμ .. καλά θα δείξει! Πάντως η Θάσος είναι πολύ καλή! Για κάμπινγκ ξεκίνησα αλλά δεν είχαμε μεταφορικό μέσο και καταλήξαμε σε δωμάτια στην πόλη!