Πέμπτη 28 Ιουνίου 2007

4 συμβουλές για να την παλέψετε που δεν πάτε διακοπές..

(ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 8 ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΗ!)

Μη χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, δεν είσαι ο μόνος αναγκασμένος να μην πάει διακοπες [ακόμα τουλάχιστον]. Προς το παρόν ακολουθούν 4 συμβουλές για να μην χτυπάτε κάθε μέρα το κεφάλι σας στον τοίχο και να χαλαρώσουν τα νεύρα σας.

1) Μην ακούτε τραγούδια ρυθμικά που θυμίζουν παραλία. Είναι κάποια τραγούδια που ακούγονται ΜΟΝΟ στην παραλία και σας φέρνουν στο μυαλό εικόνες από διακοπές .. να χορεύετε σε club πλάι στην παραλία, να ακούτε στο αυτοκίνητο τα τραγούδια καθώς πηγαίνετε παραλία, να είστε ξαπλωμένοι στην παραλία με walkman ή τη μουσική που ακούγεται από το beach bar..



Και φυσικά απαγορεύονται δια ροπάλου τραγούδια όπως : καλοκαιρινές διακοπές, αγάπη καλοκαιρινή , πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία, και για κανένα λόγο το «θέλω επειγόντως διακοπές». Επιτρέπεται μόνο το «μη μου μιλάς για καλοκαίρια» για ευνόητους λόγους [πρέπει να εξωτερικεύουμε το θυμό!]


2) Μην ανοίγετε την τηλεόραση. Πρώτα απ’όλα οι επαναλήψεις σειρών που παίχτηκαν πρώτη φορά όταν η Δήμητρα Παπαδοπούλου είχε το μαλλί περμανάντ θα σας θυμίσουν ότι άλλο ένα καλοκαίρι έχει έρθει.. Επίσης , μην ανοίγετε την τηλεόραση γιατί οι εκπομπές που έχουν απομείνει να προβάλλονται live [πρωινάδικα, δελτία ειδήσεων, μεσημεριανά ] δείχνουν συνέχεια παραλίες, μαγιώ και πόσο ανεβαίνει η θερμοκρασία.


3) Αποφύγετε να κάνετε παρέα με άτομα που πάνε πολύ συχνά στην παραλία ή που – ακόμα χειρότερα- έχουν ήδη πάει διακοπές ή προετοιμάζονται μανιωδώς για αυτές. Μη μου πείς ότι μπορείς να διαβάσεις όταν έχεις μόλις γυρίσει από τη φοιτητική λέσχη (για μεσημεριανό φαγητό) και όλοι είναι με τα μαγιώ έτοιμοι για εξόρμηση στην παραλία και ήδη μαυρισμένοι από τα πολλά μπάνια. Επίσης μη μου πεις ότι μπορείς να διαβάσεις όταν η γειτόνισσα σου έχει πει όλα τα σχέδια της για το καλοκαίρι που περιλαμβάνουν νησιά και τουριστικά θέρετρα σε όλη την Ελλάδα. Ή όταν μιλάς με φίλους σου που είναι στο εξωτερικό με την IAESTE για πρακτική άσκηση και γυρνάνε την Ευρώπη!


4)Απομακρύνουμε από το χώρο εργασίας – διαβάσματος οτιδήποτε θυμίζει καλοκαίρι. Κρεμασμένες post cards , φωτογραφίες από τις διακοπές στην Ίο, Σαντορίνη κλπ. , κοχυλάκια , χαζοπραγματάκια που ψωνίσαμε στις διακοπές και φορτώνουν τα ράφια μας κ.ο.κ. Του χρόνου μπορεί να πάμε διακοπές για να γεμίσουμε κάποιο ράφι πάλι.. (κλαψ)

5 σχόλια:

βασίλης είπε...

Συμβουλές για πάλεμα της εν λόγω εποχής προς:
1)καταληψιόπληκτους φοιτητές,
2)αφεντικόπληκτους υπαλλήλους
3)εργασιομανείς επαγγελματίες
και 4) μπατίρηδες άνεργους

α) Απέχουμε από κάθε χρήση λέξεων παρεμφερών με το θέμα και τη ζέστη.
Επίσης νησιών ελληνικά ή του εξωτερικού απαγορεύται ακόμα και η θύμιση. Παραθαλάσσιες στεριανές περιοχές επίσης πρέπει να εκφέρονται με φειδώ.

β) Για να πλανεφθεί το μάτι, μπορείς να διαμορφώσεις στην ταράτσα σου ή σε κάποιο αίθριο, με φόντο ένα τεράστιο γουολπέιπερ από φοινικοδάση και παραλίες , με τον Τζόνι Ντεπ ή Κλούνει μέσα ανάλογα με την ηλικία που σου αρμόζει και με την ΑVRIL αν είσαι άντρας ανεξαρτήτου ηλικίας. Βάζεις ομπρέλλα, το απαραίτητο αντιηλιακό γυαλάκι και μαγιώ τριούμφ, κοκτείλ από φρούτα σχετικά (δεν λέμε ποια), το σιντί να παίζει ελαφρά ποπ, και έναν ανεμιστήρα να γυρίζει έτσι στο άσχετο. Αυτό γίνεται κάθε απόγευμα 3-5 η ώρα απαραίτητα μετά το φαγητό ώστε να έχεις τουλάχιστον ικανοποιήσει κάποια χαρά στην έρμη ζωή σου.

γ) Διαβάζεις πολύ. Αν έχεις εξεταστική έχεις να διαβάσεις. Αν όχι τότε αγοράζεις βιβλία κυρίως αστυνομικά, θρίλερ, επιστημονική φαντασία. Αποφεύγονται δια ροπάλου αισθηματικά, ταξιδιωτικού χαρακτήρα, άρλεκιν, Βαμβουνάκη κλπ. που θυμίζουν την ακατανόμαστη εποχή.

δ) Ξεχνάς φίλους που τελείωσαν τις εξετάσεις, συναδέλφους που πήραν άδεια, δεν ενδιαφέρεσαι που πήγαν και απαγορεύεται η φιλοσοφία "Ποιός είμαι, γιατί εγώ είμαι εδώ, πότε τελειώνει" και άλλα τέτοια που έχουν απάντηση που πονάει.

ε) Δεν μπαίνεις σε blogs μελαγχολικά και συναισθηματικά. Ασχολείσαι με τον ελληνισμό, τον εξπρεσσιονισμό, τη λύση του κυπριακού και το κενό που άφησε ο Τσε.

στ) Κοιμάσαι πολύ, όπως στο στρατό. Μειώνεται έτσι η θητεία. Απαγορεύονται τα όνειρα. Να τρως ελαφρά το βράδυ.

ζ) Δεν πηγαίνεις σε μαγαζότσαρκα. Δεν αγοράζεις ρούχα. Δεν διαβάζεις περιοδικά κουκους, επιτρέπονται μόνο τα "Πολιτικά θέματα" και η ¨Νέμεσις¨ της Κανέλλη.

η) Αν ακόμα και μετά από αυτά δεν την έχεις παλέψει, κάνε εφαρμογή στη θεωρία του Μπουκόφσκι: Κλείσε όλα τα παράθυρα, φώτα, παντζούρια κλπ. βούλωσε το στόμα σε ότι κινείται και ζει στο σπίτι (κινητά, υπολογιστές, κατοικίδιο, συγκάτοικο τυχερότερο κλπ) και τρώγε πίνε κάπνιζε κάντα όλα χάλια για μια βδομάδα. Και την Κυριακή άνοιξε το παράθυρο. Αν μη τι άλλο θα αισθανθείς καλύτερα.
Προσοχή η θεωρία αυτή εφρμόζεται άπαξ. Με δεύτερη φορά δημιουργεί έξη και πρέπει να αποφεύγεται.

Φιλιά

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

χαχαχαχαχαχα

Griz είπε...

χαχαχαχα! αναβάθμισες το Post μου! μόνο στο (γ) διαφωνώ εντελώς, sorry δεν παλεύεται το διάβασμα λόγω εξεταστικής! Ένα χαλαρό λογοτεχνικό είναι τέλειο αλλά μαθήματα.. μπα!

Ανώνυμος είπε...

ωραιο το ποστ παιδια αλλα ο πεινασμενος οτι και να κανει την ημερα, τη νυχτα καρβελια ονειρευεται

lovething είπε...

Όσο και να προσπαθησεις να αγνοήσεις το γεγονός όλες οι αισθήσεις μαρτυρούν πως ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Υπολειτουργούν τα πάντα το καλοκαίρι. Από τις δημόσιες υπηρεσίες μέχρι τον οργανισμό μας. Και σε τι οδηγεί αυτή η οκνυρία που διαχέεται στο περιβάλλον? Σε ΔΙΑΚΟΠΕΣ. Κι εγώ προσπαθώ να κάνω τα αδύνατα - δυνατά: να συγκεντρωθώ να διαβάσω, να νικήσω τον καύσωνα που προκαλεί, όσο κλιματισμό και να έχεις, παράλυση, να γράψω σε ένα αμφιθέατρο χωρίς κλιματισμό, να δώσω τα μαθήματα όλου του έτους σε 3 εβδομάδες επειδή έτσι απόφάσισαν τα ιερά τέρατα της σχολής. Κι όλα αυτά για να τελειώσω τέλος Ιουλίου και να ξαναρχίσω τέλη Αυγούστου. Και στο μεσοδιάστημα να διαβάζω.