Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΕΛΟΣ!!

(ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ!)
Και ναι! Ήρθε η πολυπόθητη στιγμή.
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΕΛΟΣ . -
Βγήκε σήμερα και το τελευταίο μάθημα -αυτό που φοβόμουν περισσότερο απ'όλα και το πέρασα! Δηλαδή ποτέ ξανά άγχος εξέτασης! Δεν είναι και λίγο..

Ευτυχία!
Το μόνο λίγο κακό στην ιστορία -αλλά μάλλον καλό τελικά- είναι ότι βλέπεις ποιοί άνθρωποι πραγματικά χαίρονται με τη χαρά σου! Διότι τον πόνο σου θα τον μοιραστούν και άλλοι από οίκτο περισσότερο , να χαρούν με τη χαρά σου όμως πρέπει πραγματικά να νοιάζονται για σενα ώστε να μη ζηλέψουν..
Και νούμερο ένα τρόπος να το καταλάβεις είναι όταν αρχίζει και σου λέει ο άλλος κατευθείαν για τα δικά του και δεν εστιάζει στη χαρά σου.. κάπως έτσι : " Ε , εγώ ήμουν λίγο άτυχος σε αυτήν την εξεταστική , με κατέστρεψε ο τάδε καθηγητής " λες και πρέπει να δικαιολογηθεί σε μένα για το τι έγινε. Ενώ τα έχουμε ξανασυζητήσει , τα πετάει την ώρα της ανακοίνωσης μου!
Και πιστέψτε με , τελικά δεν είναι πάρα πολλοί αυτοί που χαίρονται πραγματικά , αλλά δε χρειάζεται κιόλας, είμαι ευτυχισμένη για τους λίγους !

Επίσης συνήθιζα να λέω όταν πήγαινα σε άλλες ορκομωσίες ότι την ημέρα που θα περάσω και το τελυταίο μου μάθημα θα χαρώ περισσότερο από την ημέρα που θα ορκιστώ. Ισχύει, δεν πιστεύω ότι θα ξεπεράσει τη σημερινή ευτυχία η στιγμή της ορκομωσίας.

Δ
εν αφήνω τίποτα φυσικά να χαλάσει την ημέρα μου και τη χαρά μου! Γιορτάαζουμεεεε!!

(ακόμα ταραγμένη είμαι , ασυναρτησίες γράφω? :P )

27 σχόλια:

δεσποιναριον είπε...

Εγω παντως μικρο μου χαιρομαι! Να ευχηθω και εις ανωτερα και παντα επιτυχιες. Ειναι υπεροχο το συναισθημα αυτο με τα μαθηματα που τελειωσανε, οσα χρονια κι αν περασαν απο τοτε το θυμαμαι. Ειναι λυτρωτικο. Να το χαρεις και να το διασκεδασεις με ολους αυτους που χαιρονται μαζι σου. Σε φιλω!

δεσποιναριον είπε...

Οχι αυτη ειναι πιο μεγαλη χαρα. Μετα καταλαγιαζει και γινεται ηρεμη χαρα. Τωρα ομως ειναι αυτο που λεμε "ειμαι μες την τρελλη χαρα" Κι αλλα φιλακια!

lovething είπε...

ΠΤΥΧΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!!!

Χάρηκα όσο θα χαρώ και στη δική μου αντίστοιχη μέρα! Λυπάμαι όμως γιατί δεν είμαι εκεί να το κάψουμε!!! :( Κάνε ένα μικρό γλέντι εκεί να κάνουμε ένα τρικούβερτο όταν βρεθούμε με το καλό. Καλή σταδιοδρομία μικρή!! Από δω και πέρα όλο το μέλλον είναι στρωμένο στα πόδια σου. Είναι ένα τέλος αλλά και ταυτόχρονα η αρχή της υπόλοιπης ζωής σου! Κοίτα να το χαρείς και μη στέκεσαι σε τυχόν στραβομουτσουνιασμένες φάτσες. Αυτοί που σε αγαπάμε είμαστε όλοι δίπλα σου και τσουγκρίζουμε το ποτήρι μας μαζί σου. Τα χρόνια αυτά είχαν δυσκολίες και τώρα είναι η ώρα που θα τα ξεχάσεις όλα και θα κρατήσεις μόνο τα καλά! Κλείσε λοιπόν το μάτι πονηρά και go party!!!

Vrakas Kostas είπε...

Αντε και σε ανωτερα μικρουλα!
Χαρηκα και εγω Griz/ουλα μ!
Αλλα αλλη φορα θα σου πω,πως σε τουτη την ζωη,καθε μερα εξετασεις δινουμε!
Ζησε τις στιγμες!
χχχ!

mad2luv είπε...

μπραβοοοοοοο...αχ γι αυτη τη στιγμη ζω...συγχαρητηριαααα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Congrats κι από μένα... Από τη δική μου πείρα είναι σίγουρο ότι αυτές τις μέρες θα τραγουδάς μονίμως "είσαι μια συνήθεια που χω πια ξεχάσει" και "απολύομαι ψαρούκλες τα μαλλιά μου κάνω μπούκλες" χειρότερα από τη τελευταία μέρα στο σχολείο...

Και η ορκωμοσία απλά είναι μια μέρα όπου είσαι να εκ των τιμώμενων προσώπων. Τι θα σου πουν; "Δεν στο δίνω";

Άντε, κάψ' το! Στην υγειά μας ρεεεεεεεεεεεεε!

Petros είπε...

Α ναι ε? Μπραααβο μπρααβο...και γω ξερεις θα μπορυσα να ειχα τελειωσει τωρα..αλλα περισυ ειχα κανει αμυγδαλες και εχασα μιση εξεταστικη..τεσπα..τι να κανεις...μπραβο μπραβο παντως..χαιρομαι..ειστε και ευκολη σχολη εσεις..χωρις να θελω να πω τπτ φυσικα..το αξιζεις..αντε και στα δικα μου !!

Πολλα εορταστικα φιλια!

Unknown είπε...

Πήραμε πτυχιάκι, πρέπει να είναι και γ@μ@ τις στιγμές έτσι !!!
Βασικά θέλω να σε ρωτήσω κάτι, σίγουρα χαίρεσαι για το πτυχίο αλλά δεν σου μένει και μια πίκρα που θα φύγεις από τον χώρο του πανεπιστημίου??? Δεν ξέρω αλλά και εγώ που πλησιάζω προς εκεί νιώθω ότι θα μου λήψει πολύ το πανεπιστήμιο.
Άντε και τώρα καλή επαγγελματική σταδιοδρομία.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια! Είναι ωραίες αυτές οι στιγμές.
Πολλές φορές δεν χαιρόμαστε με την ευτυχία των άλλων όταν πρόκειται για ένα επίτευμα που θέλουμε και εμείς πολύ. Τώρα όποιος απολογείται όπως αναφέρεις, απλά προσπαθεί να διασκεδάσει την δυσαρέσκεια για τον εαυτό του - όχι κάτι που πρέπει να σε αγγίξει δηλαδή. Καλή συνέχεια!

black fairy είπε...

Συγχαρητήρια!! Πάντα να 'χεις τέτοιες χαρές και μην αφήνεις κανέναν να στις χαλάει!!! Μπράβοοοο!!! :)

Ενεσούλα είπε...

Άντε, καλή σταδιοδρομία και ανώδυνη αρχή καριέρας σου εύχομαι!
Κλείσε τα βιβλία σου και πέρνα στην επόμενη φάση της ζωής σου!
φιλάκια

Griz είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ όλους ! Με συγκινήσατε, και είμαι και ευσυγκίνητη αυτές τις μέρες :)

@δέσποινά μου να σαι καλά και εύχομαι να ξαναζήσεις αυτή τη στιγμή και εσύ μέσα από τις σπουδές των παιδιών σου! Λυτρωτικό,όπως λες, και ανακουφιστικό! Τρελή χαρά! Φιλιά!

Griz είπε...

@lovething :))
Θα μαι εκεί όμως στις δικές σου χαρές [ελπίζω να μαι δηλαδή!] και θα γιορτάσουμε παρεούλα μια και καλή!! Κοντοζυγώνει! Το ξέρω ότι χάρηκες και σ'ευχαριστώ πολύ! Γι'αυτό σε πήρα αμέσως τηλέφωνο!! :)
Μάκιααα!

Griz είπε...

@vraka kosta μ' danke schon! [δε βρίσκω διαλυτικά να βάλω πάνω από το "ο" :P]
Όχι , όχι άλλες εξετάσεις! Φτάνει!! χεχε! Φιλιά!


@mad2luv Να σαι καλά και στο εύχομαι ολόψυχα να έρθει αυτή η στιγμή και για σένα! KisseS!

Griz είπε...

@pure evil :D
Η αλήθεια είναι ότι άρχισα να συνέρχομαι εξαιτίας άλλων θεμάτων που τρέχουν και για τα οποία έχω ευθύνη αλλά όλα οκ!!
Και τη μέρα της ορκομωσίας όντως είσαι ένας ανάμεσα σε πολλούς! Πολλοί ευτυχισμένοι άνθρωποι μαζεμένοι! :)

Griz είπε...

@petro :pp
χαχαχα! Ναι , ο καθένας νομίζει ότι η δικιά του σχολή είναι η πιο δύσκολη και όλες οι άλλες πιο εύκολες! Και να καταγραφεί ότι τους περισσότερους Σεπτέμβριους δεν έδωσα μαθήματα , σκέψου! χαχα!
Άντε και στα δικά σας! Φιλιά ευχετήρια!

Griz είπε...

@aleko μου,
όντως ισχύει αυτό. Η μελαγχολία που νιώθεις όταν το πτυχίο πλησιάζει είναι μεγάλη εξαιτίας του τόπου που θα αφήσεις πίσω για να επιστρέψεις στη γενέτειρά σου. Δε θα μπορούσα να ξεφύγω αυτής της μελαγχολίας , έχω μερικούς μήνες όμως ακόμα ως το καλοκαίρι μέχρι να τελειώσω τη διπλωματική μου..
Για να παρατείνω λοιπόν την παραμονή μου σ'αυτήν την πόλη άρχισα να σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό εδώ του χρόνου!..Θα δείξει.
Να σαι καλά,
Άντε και στα δικά σου!

Griz είπε...

@echoe μια χαρά τα λες! Σ'ευχαριστώ πολύ! Να'σαι καλά ! :)

@black fairy και
@ενεσούλα ,
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια!
black fairy και στα δικά σου!
Ενεσούλα, τα βιβλία δεν κλείνουν ακόμα ακριβώς λόγω διπλωματικής :P
Φιλιά !

Ανώνυμος είπε...

Για να παρατείνω λοιπόν την παραμονή μου σ'αυτήν την πόλη άρχισα να σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό εδώ του χρόνου!..

Άποψή μου, πολύ λάθος λόγος να κάνεις μεταπτυχιακό...

Αλλά μπορεί (πάλι) να κάνω λάθος...

Griz είπε...

@pure evil η αλήθεια είναι ότι μάλλον δεν είναι και πολύ σωστός λόγος για να κάνω μεταπτυχιακό [είδες που συμφωνούμε? ] είναι κάτι όπως λένε οι άνδρες "για να μην πάω ακόμα φαντάρος " :P
Αλλά τελικά ένα μεταπτυχιακό είναι εφόδιο όπως και να το κάνουμε οπότε ακόμα κι αν το κάνω με λάθος κίνητρα δε θα μου κάνει μακροπρόθεσμα καλό? Δεν ξέρω, αναρωτιέμαι ακόμα.. τι λες?

Ανώνυμος είπε...

Φαντάρος, όσο και να λένε οι άντρες, είναι καλύτερα να πηγαίνεις νωρίς παρά αργά... Μακάρι να το χα καταλάβει πριν τελειώσω τα μαθήματα...

Η άποψή μου είναι, σε όλα τα θέματα της ζωής μας, να επιλέγουμε εμείς τι θα κάνουμε με βάση τα υπερ και τα κατά, κι όχι ότι μας κάτσει...

Λάθος λόγος να κάνει κανείς κάτι μπορεί να οδηγήσει σε λάθος αποτέλεσμα (Σκέψου ότι σε κάποιο post είχες γράψει ότι νιώθεις να μη σου φτάνει ο χρόνος. Θα σπαταλήσεις κι άλλο?). Στη δική σου περίπτωση 1-2 χρόνια παραπάνω που ίσως χρειαστούν, το πιο πιθανό είναι όχι (κυρίως λόγω του είδους της σχολής σου - το πτυχίο είναι από μόνο του "δυνατό χαρτί", έχεις και το Τ.Ε.Ε. να σου φυλάει τα νώτα)...

Αν, τώρα, έχεις βρει κάτι το ριζοσπαστικό/νεωτεριστικό να κάνεις διατριβή, είναι πολύ καλή ευκαιρία να τη κάνεις, μιας και σου ανοίγει πόρτες που ίσως με το πτυχίο να ήταν κλειστές. Αν είναι να κάνεις μια από τα ίδια με το πτυχίο σου, δεν νομίζω ότι αξίζει το κόπο...

tzonakos είπε...

Γιορτάζεις ;
Χρόνια Πολλάααα :)
Αντε, μπράβο σου ! Καλή συνέχεια τώρα και να κάνεις ποστ την ορκωμοσία να σε καμαρώσουμε (;)

Griz είπε...

@pure evil μου η αλήθεια είναι ότι καμμιά φορά είναι ωραίο να αφήνεις τη ζωή να σε παρασύρει μαζί της, δε μπορώ να τα κάνω όλα με ασφυκτικό πρόγραμμα.
Όλο και περισσότεροι αρχίζουν να κάνουν μεταπτυχιακά και στον κλάδο μας οπότε το να μην έχεις ένα χαρτί σε σχέση με τους άλλους είναι ένα μείον στη σύγκριση .
Πάντως σίγουρα θα το σκεφτώ σοβαρά γι'αυτό κάθε γνώμη δεκτή και την ακούω με προσοχή.

Griz είπε...

@tzonake να σαι καλά! Αργεί λίγο η ορκομωσία μερικούς μήνες αλλά θα την ποστάρω τη χαρά μου εννοείται! Για φωτογραφίες δεν πιστεύω βέβαια! Θα με βάλω με μωσαϊκό στη μούρη, χεχεεχ!

BUTTERFLY είπε...

Συγχαρητηρια! Καλη σταδιοδρομια μικρουλα μου!
Και ναι, οντως μεγαλυτερη χαρα νιωθεις τωρα και ανακουφιση, γιατι επιτελους οι κοποι σου αποδιδουν!

BUTTERFLY είπε...

Αχ τι μου θυμισες τωρα! Αχ!
Να ξερεις οτι θα ερθουν πολλες στιγμες που θα τη νοσταλγησεις τη σχολη...και την εξεταστικη μη σου πω!

Griz είπε...

@πεταλουδίτσα μου σ'ευχαριστώ πολύ!
Μεγάλη ανακούφιση!
Η αλήθεια είναι ότι αυτή η εξεταστική , στη σκέψη ότι μπορεί να είναι τελευταία, είχε αρχίσει να με μαζοχίζει! δηλαδή είχε αρχίσει να μου αρέσει να δίνω! Αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι θα πεθυμήσω το άγχος, όπως δε μου λείπει και το άγχος των πανελληνίων εξετάσεων :ppp
Φιλάκια πολλά!