Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Θύματα μονιμότητας (UPDATED)

Πώς μπορεί ένας καθηγητής να φταίξει που δεν έγραψες καλά? Ενώ έβαλε μέτριας δυσκολίας θέματα και με κάθε καλή πρόθεση ?
ΕΕεεμ.. έλα που γίνεται.
Δίνεις το τελευταίο σου μάθημα και φτουυυυυυ , γκαντεμιά !
Λάθος δεδομένα στην άσκηση. Για άλλη μια φορά από τον ίδιο καθηγητή.
Και ξεκινάμε να λύνουμε την άσκηση.. στο πρώτο 20λεπτο -μισάωρο καταλαβαίνουμε ότι λείπει ένα δεδομένο. Φωνάζουμε το διδάκτορά του [ο καθηγητής ήρθε μόνο στην αρχή και στο τέλος της εξέτασης , μην τον πρήζουμε κιόλας], μας δίνει ένα νούμερο . Μετά από 5' μας αλλάζει το δεδομένο που μας έδωσε. Και δωστου να σβήνω τους ελέγχους που είχα κάνει μέχρι τότε και να διορθώνω νούμερα. Μια ώρα μετά την αρχή της εξέτασης μας λέει ότι τα νούμερα που μας είχε δώσει στην αρχή της άσκησης είναι λάθος και πρέπει να τα διαιρέσουμε με ένα αριθμό τελοσπάντων. Διαμαρτυρίες από το κοινό, τελικά δίνει έτοιμα κάποια αποτελέσματα για να συνεχίσουν όλοι από εκείνο το σημείο και μετά.
Δηλαδή εγώ ήμουν η ηλίθια που μέχρι εκείνο το σημείο τα είχα βρει σωστά.
Έπρεπε να κάθομαι και να μου ρθουν έτοιμα.
Από κει και πέρα δε θυμάμαι πολλά .
Πανικοβλήθηκα , στην υπόλοιπη ώρα έκανα ταχύτατα το πιο σημαντικό μέρος της άσκησης [που είμαι σίγουρη ότι είναι λάθος τόσο γρήγορα που έγιναν όλα] και 10 λεπτά πριν το τέλος της εξέτασης ο καλόκαρδος καθηγητής μας που γύρισε και πληροφορήθηκε για το "λάθος" που είχε γίνει , μας έδωσε μισή ώρα παράταση. Τι ωραία. Λες και μπορώ με αυτή τη μισή ώρα, να γυρίσω το χρόνο πίσω, να καθαρίσω το μυαλό μου από τα άγχη που μου δημιούργησε όλη η ιστορία, να σκεφτώ καθαρά.. και στο φινάλε αφού είχα τελειώσει τις σημαντικές 20 σελίδες πλέον , τι? Να ελέγξω την πράξη μία μία πάλι? Ή να προχωρήσω στην υπόλοιπη άσκηση.
Χαίρω πολύ τώρα.
Ελληνική πανεπιστημιακή πραγματικότητα σε όλο της το μεγαλείο ακόμα μια φορά !


PS1: Κατηγορώ τον καθηγητή διότι στις τελευταίες εξεταστικές όλο τέτοια λάθη κάνει. Φίλοι μου έχουν κοπεί από τις βλακείες αυτές και μόνο. Και τώρα κι εγώ :P Αλλά αν πας και του ζητήσεις ευγενικά να προσέχει λίγο περισσότερο τις εκφωνήσεις των θεμάτων που βάζει ώστε να είναι σωστές θα δυσκολέψει τα θέματα απίστευτα. Έχουν τη δύναμη.. "μονιμότητα" είναι η μαγική λέξη. Ας αρθεί η μονιμότητα να δούμε πώς θα κάνουν όλοι τη δουλειά τους σωστά!
Έχουν βολευτεί στις καρεκλάρες τους..! ..

PS2: Και τώρα που τελείωσε η εξεταστική, κατάφερα επιτέλους να φτιάξω [χαλάσω μάλλον] το βιολογικό μου ρολόι και σηκώθηκα χαράματα.. μα 8.30 το πρωί? Δε με αναγνωρίζω..!

UPDATE: Όταν ΄λέω "άρση μονιμότητας" εννοώ αξιολόγηση των καθηγητών όπως νομίζω γίνεται και στο εξωτερικό, αν δεν απατώμαι. Kάθε καθηγητής , ανάλογα με το μάθημα που κάνει, τη συμπεριφορά του προς τους φοιτητές κλπ , να αξιολογείται από όλους τους φοιτητές. Και να έχουν τη δύναμη οι φοιτητές να διώχνυν όποιον δεν κάνει καλά τη δουλειά του γενικά.
Διότι οι φοιτητές αναγνωρίζουν τους καθηγητές που κάνουν καλή δουλειά.

PS3: Τελικά το πρωί ξανακοιμήθηκα 11 με 13¨οο περίπου. Παρέμεινα ζώο λοιπόν, ανησύχησα για λίγο :P

16 σχόλια:

black fairy είπε...

Τελικά το παθαίνουν κ αλλοι αυτλο μετά την εξεταστική;; Δε σηκωνόμουν να πάω να δώσω και με το που τελείωσε ανοίγει το μάτι από μόνο του στις 7!
Αυτά στις εξεταστικές γίνονται παντού, και το μόνο που μπορείς είναι να οπλιστείς με υπομονή, άντε και χιούμορ γιατί αλλιώς... την πάτησες! ότι και να πεις και να κάνεις δε θα έχει κανένα αποτέλεσμα και θα στραβώσει κ ο καθηγητής και μετά θα 'χει κ extra λόγο να σε κόβει... :P

Vrakas Kostas είπε...

Στις 8:30!!!
Μεγαλειο!Προλαβαινεις και τα σουπερ μαρκετ που κλεινουν στις 10...το βραδυ!!!!χα χα!
Γιαουρτι λιπαρο σε τετοιους εξεταστες!Στην μουρη και ομαδικον!
Καλη ξεκουραση griz/ουλα!χχχ!

Griz είπε...

black fairy xaxaxa!το παθαίνεις κι εσύ λοιπόν ε? κι εγώ νόμιζα ότι ήμουν η μόνη! ωραία δε νιώθω πολύ άσχημα τώρα!
Όσο για τον καθηγητή έτσι είναι. Ούτε τη γνώμη μας δε μπορούμε να τους πούμε . Αξιολόγηση και πάλι αξιολόγηση μου φαίνεται..

Griz είπε...

vraka kosta 9 κλείνουν εδώ τα σούπερ μάρκετ! {νομίζω δηλαδή!)
Και όντως , από εκεί έρχομαι τώρα, πού ήξερες ότι θα πήγαινα? χεχε! (πήρα και γιαούρτι :P )
Thanx για την ξεκούραση :)

lovething είπε...

Έτσι είναι οι καθηγητές έχουν την εξουσία, κάνουν ότι θέλουν και μετά εμείς ας κόψουμε το λαιμό μας! Το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά τείνουν να μας φαίνονται φυσιολογικά πια! :S

Τι έκανες πουλάκι μου 8.30 ξύπνια? Ούτε ξημερώματα δε μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η ώρα για τα δεδομένα της πόλης! Γύρνα το πάλι μπροστά το βιολογικό ρολόι γιατί θα έχεις προβλήματα συγχρονισμού και συντονισμού!

alekos είπε...

Ε πως κάνεις έτσι τώρα, όλοι έχουμε να διηγηθούμε κάτι τέτοια γεγονότα. Το εκνευριστικό είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις κανείς δεν σκέφτεται ότι εσύ έχεις στήσει πάνω από το γραπτό σου μια χ κοσμοθεωρία σύμφωνα με τα δεδομένα που σου δόθηκαν και οποιαδήποτε αλλαγή οδηγεί στην κατάρρευση αυτής της. Όλο αυτό εκτός από μαι ολιγόλεπτη σύγχυση οδηγεί και σε χάσιμο χρόνου για να ξαναγραφτούν πολλά δεδομένα.
Φοιτητής και να σηκώνεται από τις 8 δεν υφίσταται, αν ο ήλιος δεν φτάσει στο peak δεν σηκωνόμαστε από το κρεβάτι.

BUTTERFLY είπε...

Κλασσικη περιπτωση Ελληνικης Τριτοβαθμιας Εκπαιδευσης! Εχεις δικιο πρεπει να αξιολογουνται ΟΛΟΙ οι δημοσιοι λειτουργοι! Αυτη η μονιμοτητα εχει διαλυσει οχι μονο την παιδεια αλλα τη χωρα ολοκληρη!

Griz είπε...

lovething όπως τα λες!
Για να φανταστείς, συζητούσαμε εδώ για έναν καθηγητή και λέγαμε "δεν πειράζει που βάζει δύσκολα στις εξετάσεις και έχει απαιτήσεις, δεν πειράζει που μας κόβει, τουλάχιστον έρχεται και κάνει το μάθημά του κανονικά!" Έχουμε φτάσει να επικροτούμε το αυτονόητο, το ότι έρχεται να κάνει μάθημα! Το λόγο για τον οποίο τον πληρώνει το κράτος! Λέμε ευχαριστώ κι από πάνω.. ε ρε τι πάθαμε..!!

Πάντως το γύρισα χτες το βράδυ το βιολογικό ρολόι που το ξενύχτησα λίγο.. προσαρμόζομαι σιγά σιγά, έρχονται δύσκολες μέρες, χαχα!

Griz είπε...

aleko καλώς μας ήρθες!
Φυσικά και ξέρω ότι όλοι έχουν περάσει τέτοια και χειρότερα σκηνικά στα φοιτητικά έδρανα!

Το έθεσες πιο σωστά και από ότι μπορούσα να το εξηγήσω εγώ, αυτή η σύγχυση και ο χρόνος που χάνεις να διορθώσεις .. ειδικά όταν έχεις μόνο νούμερα στα χαρτιά σου και όχι αναλυτικά τους τύπους [γιατί δεν προλαβαίνεις αλλιώς!]

Ξέρω, είμαι η ντροπή των φοιτητών, άκου 8.30 το πρωί να σηκωθώ..ειδικά στην πόλη που φοιτώ η ζωή αρχίζει μετά τις 2 το μεσημέρι :P
Ευτυχώς έγινε μόνο μία φορά, δε θα επαναληφθεί!

Griz είπε...

butterfly μου επιτέλους κάποιος εστίασε και στο ουσιαστικό του θέματος, στην άρση της μονιμότητας! Να σαι καλά! :)

tzonakos είπε...

Eιλικρινά νομίζω οτι σε καταλαβαίνω και μπορώ μόνο να συμπαρασταθώ σε σενα και όσους ταλαιπωρούνται άσκοπα απο τους μεγαλοσχήμονες καθηγητάδες που ακούνητοι απο την θέση τους ειναι άρχοντες ακόμα και στο λάθος τους.
Τι να πώ ρε γμτ... μετα πώς να γίνουν καλύτερα τα πράγματα ;
Απο τα Λύκεια και τα Πανεπιστήμια πρέπει να αρχίσει μια καλύτερη Ελλάδα. Αν εκει γίνεται του " οτι νά 'ναι" πώς να περιμένω βελτίωση σε άλλα πράγματα ;

Δεν υπάρχει τρόπος να επαναληφθεί
η εξέταση ;

υγ. για το γιαούρτωμα συμφωνώ !

Ενεσούλα είπε...

Συμφωνώ με την άρση της μονιμότητας και την διαρκή αξιολόγηση ΣΕ ΟΛΕΣ τις δουλειές.
Στην Ελλάδα έχουμε καεί με όλους εκείνους που στρογγυλοκάθισαν σε μια καρέκλα και για να σηκωθούν να πάνε στο διπλανό γραφείο θέλουν επιμίσθιο!
Φιλάκια και... υπομονή! Δε μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.

βασίλης είπε...

Εχεις δίκιο. Η μονιμότητα σε πολλά όχι μόνο στα πανεπιστήμια έχει παρεξηγθεί Υπομονή

Griz είπε...

tzonako πραγματικά από την παιδεία ξεκινάνε όλα τα κακά καια υτό ευθύνεται για την κατάντια όλη!

Και δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να ξαναγίνει η εξέταση.. :/

Griz είπε...

ενεσούλα μου, άρση μονιμότητας όμως δε θα γίνει ποτέ.. όλοι βολεύονται με την κατάσταση γμτ..

να σαι καλά και πολλά φιλιά!

Griz είπε...

βασίλη μου και η υπομονή έχει τα όρια της!! χεχε !
προσπαθώ πάντως, αφού έφτασα ως εδώ, απλά υπομονή, καλά τα λες! ..