Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Στους δυο , τρίτος χωρεί?

Ναι, έφτασε η ώρα να σας(μας) απαλλάξω από το μαρτύριο να βλέπουμε το γαστρονομικό post της αγαπημένης μας lovething και να περάσω σε ένα θέμα.. που καταλήγει σε απορία.

Αφορμή για τον προβληματισμό ήταν τα τελευταία επεισόδια των s1ngles τα οποία ασχολήθηκαν με ένα αιώνιο πρόβλημα στη σχέση ανδρών και γυναικών . Τον τρίτο άνθρωπο.
Έστω ιδανικός κόσμος και όμορφο ζευγάρι. Γυναίκα αγαπάει άνδρα. Άνδρας ανταποδίδει (πάντα : "κι εγώ " ! ) Όλα όμορφα και ωραία. Ζουν τον έρωτά τους ανενόχλητοι.

Έστω τώρα αληθινός κόσμος. Γυναίκα αγαπάει άνδρα. Άνδρας (λέει ότι) αγαπάει γυναίκα.
Και έρχεται ο τρίτος.. ας πούμε μια γυναίκα . Είτε στον επαγγελματικό χώρο του άνδρα (το χειρότερο , διότι πρέπει να συνεργάζεται μαζί της και να τη βλέπει συνέχεια), είτε ως κοινή φίλη.
Τι πρέπει να κάνει η κοπέλα του ζευγαριού ?

Α) Να τον αφήσει να έρχεται όλο και πιο κοντά με την "άλλη" ? Επειδή του έχει εμπιστοσύνη?Συζητήσεις, ίσως και καφέδες , γιατί οι επαφές τους είναι μόνο "φιλικές"? (κατά τα λεγόμενα του άνδρα) . Παρόλο που ίσως διακρίνει η γυναίκα (οι γυναίκες στον αέρα τα πιάνουν αυτά) ότι ο άνδρας πολιορκείται από την "άλλη"? (ναι ο άνδρας δεν το καταλαβαίνει αμέσως, αργεί εκνευριστικά πολύ). Παρόλο που περνάει καλά με την άλλη?
ΘΕΤΙΚΟ: Κερδίζεις πόντους διότι θεωρείσαι ανώτερη και δεν ασχολείσαι με τέτοια μικροθεματάκια. Δεν τον περιορίζεις και χαίρεται την ελευθερία του.
ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Να γίνει το μοιραίο. Να αρχίσει να την ερωτεύεται .

Β) Να το ξεκόψει από την αρχή ?
Κίνδυνος: Να χαρακτηριστεί "καταπιεστική" και να νιώσει ο άνδρας ότι δεν είναι ελεύθερος. Πολύ άσχημο. Μπορεί μάλιστα να γυρίσει και σε αντίδραση αφού του θίχτηκε ο εγωισμός και να επιδιώκει να βλέπει την "άλλη" περισσότερο για να νιώσει ότι "νικάει".

Ανυπομονώ να ακούσω τις απόψεις σας!

12 σχόλια:

Valisia είπε...

Θεωρώ ότι δεν κάνεις τίποτα από τα δυο.Το συζητάς μαζί του και μετά κι ο Θεός βοηθός.Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

fevis είπε...

Να είναι ειλικρινής, να συζητήσει μαζί του τι την ενοχλεί και γιατί και αν ο κύριος ενδιαφέρεται όντως πραγματικά για εκείνη, θα καταλάβει και θα πάρει μόνος του τις αποστάσεις του...

Griz είπε...

@valisia μου αυτά όμως γίνονται όταν έχεις απέναντί σου κάποιον που μπορεί να ακούσει ! Και οι άνδρεσ (γενικά οι άνθρωποι ίσως) είναι εγωιστές. Θα νομίσουν ότι επεμβαίνεις στη ζωή τους . Δε μιλάμε φυσικά για γάμο, για μια κανονική σχέση.

@fevis μου μπορεί να πάρει τις αποστάσεις του ο κύριος αλλά χρειάζεται ωριμότητα. Στα 30 του μπορεί να το κάνει αν θέλει πολύ την εν λόγω κυρία με την οποία έχει σχέση. Στα 24 του όμως μπορεί και να φύγει απλά, μόνος του.Επειδή ίσως καταπιέστηκε.

lovething είπε...

Δύσκολο το θέμα που έθεσες μικρή... Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και σίγουρα έχει να κάνει με το πόσα δικαιώματα σου δίνει ο άλλος. Κυρίως πιστεύω πως σε νέες γνωριμίες γινόμαστε πιο επιφυλακτικοί και όχι σε φιλίες που έφερε ο καθένας στη σχέση από το παρελθόν του. Αλλά από την άλλη κάνοντας μια σχέση σταματά και η κοινωνικοποίηση? Η' συγκεκριμένα οι επαφές με το αντίθετο φύλο που μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνο? Τώρα για την τακτική του δε μιλάω δείχνοντας "υπεράνω", "ανωτερότητα", "επίπεδο"... ως πότε μπορεί κανείς να λειτουργεί έτσι αν ενοχλείται από κάποια συμπεριφορά? τα όρια ίσως βρίσκονται εκεί που η "μη καταπίεση" του άλλου γίνεται καταπίεση για εσένα... Οπότε πάμε στην τακτική της συζήτησης. Βέβαια το μέτρο σε όλα αυτά χάνεται εύκολα και μπορείς να γίνει υστερική επειδή απλά άφησε 20 λεπτά φιλοδώρημα περισσότερο από ότι αφήνει συνήθως στη γκαρσόνα! lol Εκεί είναι προσωπικό του καθενός πως θα διαχειριστεί τα αισθήματα κτητικότητας που του γεννιούνται. Σίγουρα πάντως δε πρέπει να μαζεύουμε μέσα μας πράγματα που μας ενοχλούν μέχρι να γίνει η έκρηξη της Αιτνας μέσα μας και να τα βγάλουμε μαζεμένα.

Petros είπε...

Δεν ειναι σκυλακι ο αλλος να "του το ξεκοψεις αμεσως".Ουτε θα σταματησει να κανει παρεες και με τα 2 φυλα επειδη εχει σχεση.Ο καθε ανθρωπος ειναι ελευθερος να επιλεξει τις πραξεις του και μετα να υποστει της συνεπειες αν χρειαζεται...τα υπολοιπα ειναι γυναικεις υστεριες..

Vrakas Kostas είπε...

Εγω παλι,τι να πω;
Μια ζωη,ο τριτος ειμαι!
Και καταιδρωμενος!
Καλημερα ανησυχο gris/ουλακι μου!
Υγ Θα σου αφιερωσω συντομα ποστ με φωτουλικο..που ζητησες!
Φιλακια τριτου δρομου!

mad2luv είπε...

μμμ...δυσκολο...υπηρξα ζηλιαρα,υπηρξα και ανετη..ειν αι και στον ανθρωπο βεβαια...νομιζω οτι απλα θα εκανα μια χαλαρη συζητηση μαζι του..αν ειναι να το παιξω κυρια και να με κανει περικοκλαδα,να το χεσω...επισης να γινω κατινα και να τσιριζω υστερικα για κατι το οποιο πιθανως να μην ισχυει,επισης ηλιθιο..νομιζω η αληθεια ειναι καπου στη μεση...

Unknown είπε...

Μυστήριο ο γυναικείος τρόπος σκέψης, δείξτε λίγο εμπιστοσύνη.

Ανώνυμος είπε...

Η γυναίκα στην ιστορία σου ρώτησε τον εαυτό της αν θέλει να έχει τον έλεγχο ή αν θέλει να της προσφέρεται αυτό που αναζητά επειδή το επιλέγει ο άλλος; Το εγωιστικό γονίδιο υπάρχει σε όλους μας και καθορίζει πάρα πολύ τις σχέσεις μας (συναισθήματα).
Το να προσπαθείς να αλλάζεις τον άλλο, να μην τον αφήσεις να κάνει τα λάθη του, να του φέρεσαι κτητικά και να προσπαθείς να τον προστατεύσεις κτλ. είναι μία παράμετρος, ενός συστήματος του οποίου δεν μπορείς να έχεις ποτέ τον έλεγχο όλων των παραμέτρων. Το αποτέλεσμα δεν μπορείς να το προκαθορίσεις, αλλά μπορείς να προσπαθήσεις να το επηρεάσεις (αρκετές φορές τόσο, ώστε να το προκαθορίσεις κιόλας, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση).
Μπορεί κανείς να είναι ερωτευμένος και να αγαπάει περισσότερους από έναν ανθρώπους. Το τι διαλέγει να κάνει έχει περισσότερη σημασία για τον άλλο.
Για την απορία σου: Φυσιολογική διαδικασία είναι ο ερωτευμένος άνθρωπος να φλερτάρει άνετα, αλλά να του λείπει και να θέλει να μιλήσει με αυτόν που είναι ερωτευμένος. Και φυσιολογικό το περιβάλλον στο οποίο κάποιος θα προσεγγίσει κάποιον που είναι ερωτευμένος με κάποιον άλλο άνθρωπο πάντα. Το επιβεβαιώνει και ο gay κάποιου παλιότερου post. :)
Η ασυνεννοησία και η επιθυμία του πλήρους ή και μεγάλου ελέγχου φέρνουν προβλήματα σε όλες τις σχέσεις. Μια συζήτηση φέρνει καλύτερα αποτελέσματα όταν γίνεται με ειλικρίνεια. Όμως είναι δύσκολο να είναι κανείς πολύ ειλικρινής, γιατί αναθεωρώντας κάθε μέρα τις σκέψεις του δεν είναι σίγουρος τι θέλει, τι ψάχνει, τι χρειάζεται (πολλές φορές νομίζεις ότι χρειάζεσαι άρα το θέλεις, αλλά δεν είναι αυτό που θα σε βοηθούσε, αντικειμενικά, όσο αφορά τις ανάγκες σου όπως προκύπτουν.
Η γυναίκα της ιστορίας θέλει να έχει τον έλεγχο ή να ζει τον έρωτά της προσπαθώντας και αυτή για την συντήρησή του;
Καλό το να λέει κανείς τι νιώθει τι θέλει και κυρίως τι τον ενοχλεί, κάθε φορά που προκύπτει ένα θέμα, με προθυμία για συζήτηση και να μην τα κρατάει για διάφορους λόγους μέσα του όπως είπε η lovething. Οι υποχωρήσεις γίνονται πιο εύκολα έτσι, γιατί δεν είναι μεγάλες και ξύνουν λιγότερο τον εγωισμό μας.
Τελικά γιατί η γυναίκα της ιστορίας νιώθει άβολα που ο άντρας της ιστορίας δεν πράττει όπως αυτή θα ήθελε, γιατί η άλλη γυναίκα της ιστορίας ενεργεί με έναν τρόπο που δεν αρέσει στην προηγούμενη γυναίκα η οποία δυσφορεί που ο άντρας δεν το βλέπει όπως αυτή και αναρωτιέται τελικά πως να αντιδράσει για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα ενώ αυτό θα μπορούσε να γίνει ίσως χωρίς να χρειαστεί να κάνει κάτι, εκτός όμως του να αποδέχεται πως η άλλη έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που κάνει;
Αξίζει να φυλακίζει κανείς κάποιον άλλο σε έναν έρωτα ή μια αγάπη; Τι αντάλλαγμα θα προσφέρει αυτό; Το εγωιστικό μας γονίδιο είναι φτιαγμένο για να προστάζει ότι θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό μας. Για αυτό θα ήταν μια «φυσιολογική» κατάσταση. Και για την φύση θα ήταν φυσιολογικό να ρίξει μια κουτσουλιά στο κεφάλι σου. Στάση ζωής είναι πως αντιδράς στο γεγονός ότι δεν ήταν μια κοτρόνα που θα σταματούσε τη ζωή σου. Η ισορροπία μεταξύ αυτών που θέλουμε και αυτών που κάνουμε φαίνεται σε βάθος χρόνου. Για αυτό κάποιοι ψάχνανε για την ευδαιμονία.
[Υπάρχουν εξίσου άνθρωποι (άντρες ή γυναίκες) που καταλαβαίνουν ή δεν καταλαβαίνουν εύκολα. Από τις εμπειρίες μας βγάζουμε ποσοστά, αλλά είναι πολύ λίγες για να είναι σωστά (μικρό δείγμα - όσο μεγαλώνει γίνεσαι πιο σοφός)].

BUTTERFLY είπε...

Λοιπον, το βασικοτερο για μενα ειναι ο ανθρωπος μου να μου ειναι πιστος, οχι επειδη τον δενω με λουρακι, αλλα επειδη δεν γουσταρει να μου την κανει!!!
Τωρα, πιστευω οτι δεν πρεπει να ειμαστε των ακρων. Σιγουρα οι γυναικες εχουμε διαισθηση σε αυτα, αλλα καποιες φορες ειναι απλως αβασιμη ζηλεια!
Εγω παντως, αντι να προσπαθησω να τον απομακρυνω, θα προσπαθουσα να πλησιασω την κοπελα. Θα τοθ προτεινα να παμε μαζι για καφεδακι η να την καλεσει σπιτι για φαγητο. Θα εκοβα βλεμματα και κινησεις. Αν δεν ετρεχε κατι, θα την πλησιαζα ακομα περισσοτερο και ισως να γινομασταν και φιλες. Αν πιστευα οτι κατι τρεχει, θα το διερευνουσα λιγο ακομη, αλλα θα του μιλουσα και θα τον προειδοποιουσα, για ναξερει οτι δεν ειναι και τοσο αθωα τα πραγματα, διακριτικα παντα και ισως μαλιστα να συνεχιζα την επαφη και να της γνωριζα και κανενα παληκαρι, να την αποκαταστησουμε την κοπελα. Παντως, πιστευω οτι αν ηθελα να βρω τροπο να τον απομακρυνω, θα το καταφερνα. Πιστευω ομως επισης, οτι αν ηθελε να συνεχισει επαφες θα το εκανε κρυφα και ακομα περισσοτερο, αν ηθελε να κανει κατι μαζι της, θα εβρισκε τροπο.
Το θεμα ειναι να μη φτασουμε εκει και να μην εχουμε την αναγκη να ψαξουμε αλλου ουτε ο ενας ουτε ο αλλος. Το φλερτ ειναι αναζωογονηση, αλλα οταν το παμε ενα βημα παραπερα, παει να πει οτι η σχεση μας εχει κενα και δεν μας καλυπτει...

Griz είπε...

@lovething
σωστή. δεν έχω να προσθέσω κάτι!

@petro, ε όχι και γυναικείες υστερίες! Εσείς δεν ξέρετε που μπαίνουν τα όρια και φταίμε εμείς μετά!

@vraka kosta < τρίτος ε? πίκρεεες..! Φιλιά!

@mad2luv στη μέση είναι η αλήθεια , το θέμα είναι πού είναι η μέση.. οεο? :P

Griz είπε...

@aleko,
βοηθήστε μας κι εσείς λίγο!

@echoe
πολύ ωραίο σχόλιο, είναι αυτά που λέει η συνείδησή μας αλλά δε θέλουμε να τα ακούσουμε, δε δεχόμαστε. Σωστός.. Απλά , δεν είναι εύκολα αυτά τα πράγματα τελικά, και όσο και να θες να ψάξεις και να βρεις μια συνταγή , μάλλον δεν υπάρχει. :/

@butterfly μ
ακολουθάς το "έχε τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς ακόμα πιο κοντά!" Δεν είναι άσχημο .. Καμμιά φορά η πλάκα είναι ότι οι άνδρες είναι στην κοσμάρα τους και μπορεί να μην καταλάβουν ότι η άλλη τους την πέφτει (ενώ εμείς το πιάνουμε το ραντάρ που έχουμε) και αν τους πεις "πρόσεχε" τους ξυπνάς και λίγο ενώ ίσως είναι καλό να κοιμούνται!!