Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Τα σπάσανε!


ΕΕεεε.. μα!
Όσο και να θέλω να συγκρατήσω τα νεύρα μου τα ΜΜΕ δε με αφήνουν.
Πρώτα με το θέμα "του σεισμού της Κεφαλονιάς".
Καταστροφολογία και πανικόβαλλαν τον κόσμο ΧΩΡΙΣ λόγο!
Ένας καταξιωμένος καθηγητής Γεωφυσικής δημοσίευσε πριν χρόνια μία έρευνα-μελέτη και σύμφωνα με αυτήν προέβλεπε σεισμό στην Κεφαλονιά μεταξύ 2003-2008 (έως Αύγουστο 2008 για την ακρίβεια). Η αξιότιμη δημοσιογράφος-καταστροφολόγος Όλγα Τρέμη τον είχε στήσει στον τοίχο. "Άρα περιμένουμε μεγάλο σεισμό" , "άρα προτείνετε να εκκενώσουμε την Κεφαλονιά", "αν δε γίνει ο σεισμός τι θα κάνετε? Θα ζητήσετε συγγνώμη από τον κόσμο"? ..... και ένα σωρό άλλες βλακείες και ο άμοιρος καθηγητής προσπαθούσε να εξηγήσει το αυτονόητο για κάποιον επιστήμονα: ότι δηλαδή η μελέτη του είχε στηριχτεί σε κάποιες παραδοχές. Αυτό προφανώς σημαίνει (δεν το εξήγησε ο άνθρωπος γιατί τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται) ότι σε περίπτωση που γίνει ο σεισμός θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα στην πρόβλεψη σεισμού και οι παραδοχές στις οποίες στηρίχτηκε έχουν καλή πιθανότητα να είναι σωστές. Αν δε γίνει χρειάζονται επανεξέταση όλα για να βρεθεί τι δεν είχε υποτεθεί σωστά εξαρχής.

So simple! Αλλά όοοοοοχι , να πανικοβάλλουμε τον κόσμο, να πλήξουμε μόνοι μας τον τουρισμό (δεν υπάρχει περίπτωση μια οικογένεια να προτιμήσει την Κεφαλονιά αντί για κάποιο άλλο νησί φέτος γιατί σου λέει "και αν γίνει? ") αλλά και τον τουρισμό από το εξωτερικό αφού μεταφέρονται τα νέα.. μπράβο τους ! Για άλλη μια φορά.. μπράβο!
Καλύτερα έτσι τελικά ...!
Δεύτερον..
Το κάνανε τεράστιο ζήτημα το γεγονός με τις αποζημιώσεις για τους σεισμόπληκτους ενώ εξαρχής έφταιγαν οι πολίτες που δεν είχαν μαζί τους όλα τα δικαιολογητικά και οι αρμόδιοι τους εξήγησαν μια χαρά τι έπρεπε να φέρουν , τέλος. Εμ πώς να γίνει? Να πάει ο κάθε πικραμένος όπως με τις πυρκαγιές που έπαιρναν όλοι λεφτά ? Αλλά και πάλι τεράααστιο θέμα, ότι δεν τους έδιναν τις αποζημιώσεις κλπ. Τελικά η ΝΕΤ που τα λέει επιγραμματικά σε αφήνει να δεις την πραγματική διάσταση των γεγονότων ενώ τα ιδιωτικά κανάλια το τραβάνε από τα μαλλιά. Γιατί αυτό θέλει να δει ο κόσμος..

Χώρια για το μποϋκοτάζ στο γάλα για το οποίο κανένα κανάλι δε μίλησε... αναρωτιέμαι γιατί.. (ειρωνικό ήταν το τελευταίο σχόλιο :P )

Τα ιδιωτικά κανάλια και οι ειδήσεις τους είναι απλά ένα υπερθέαμα. Ποιος θα κάνει σκορπίσει μεγαλύτερο πανικό και θα μεγαλοποιήσει το θέμα. Σαν τις θείτσες στα χωριά που μεταφέρουν το νέο και το τόσο το κάνουν τόοοοοοοσο! (μετά συγχωρήσεως ! ) Σώνει πια!

[PS: Είμαστε σοβαροί? Θα αυξήσουν τα κόμιστρα στο ταξί λέει????? Να μειώσουν τα κέρδη τους, έλεος πια! ]

10 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Ξερεις ποσοι ανθρωποι εχουν παψει να βλεπουν τηλεοραση για αυτον ακριβως το λογο; Εχει καταντησει ελεεινη πια!

Griz είπε...

όσο πάει γίνεται και χειρότερη! τόσο που δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι χειρότερο..!

δεσποιναριον είπε...

Βρε Γκριζουλα φριττω κι εγω μα τον καθε ασχετο δημοσιογραφο που για να φανει εκεινος και το καναλι του δεν μπαινει καν στον κοπο να μαθει πεντα απλα πραγματα πριν κανει επιστημονικο ρεπορταζ. Σιγα τωρα, η Τρεμη μη και δε μπορει να καταλαβει πεντε και πεντε. Χαζη δεν ειναι. Αλλα ολα γινανε θεατρο πια. Και δεν ειναι η μονη. Τι τους πληρωνουν τοσα πολλα; Κεντρικο δελτιο και να μην ξερεις πως να χειριστης το καθε θεμα με την αναλογη σοβαροτητα!

Nefelli είπε...

Griz μου καλησπέρα.
Υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία, που επηρεάζεται από τέτοιου τύπου προφητείες. Οι άνθρωποι που ζουν στον εκάστοτε τόπο, που θα επέλθει η καταστροφή. Η συγκεκριμένη αναφορά, γίνεται για το ρήγμα μεταξύ Ζακύνθου-Κεφαλλονιάς, που έχει να δώσει σεισμό από το 1953. Τότε, είχε ισοπεδώσει τα 2 νησιά και ότι γλίτωσε από το σεισμό, καταστράφηκε από τη φωτιά που ακολούθησε (τότε δεν υπήρχε ρεύμα και μαγείρευαν με φωτιά).
Ρώτησε και εμένα κοριτσάκι μου, από τη μέρα που βγήκε το νέο στα κανάλια, τι περνάω.... (ζω στη Ζάκυνθο).
Ακούω φορτηγό και πετάγομαι σαν τη τρελή με το μαλί όρθιο.
Πετάει αεροπλάνο και νομίζω ότι έφτασε η ώρα της καταστροφής.
Η επόμενη κίνηση είναι να κοιμάμαι ντυμένη, μην με βρει το κακό με πυτζάμες και γίνω ρόμπα στα κανάλια. Πως θα βγω στον Αυτιά, να πω τον πόνο μου????
Σεισμόπληκτη, σεισμόπληκτη, αλλά έχουμε κι ένα image!!!!
Κάνω πλακίτσα αλλά είναι πολύ σοβαρό θέμα, η ψυχολογική φθορά που μας υποβάλλουν.Και μιλάμε για έναν τόπο, που χρόνια κινήται στους ρυθμούς των ρίκτερς και δεν ξέρουμε πότε θα μας έρθει και από που.
Το θέμα σου με άγγιξε βαθυά.
Να είσαι καλά
Φιλί γλυκό
Υ.Σ. Για το μποϊκοτάζ, έγινε μια μικρή αναφορά, χθες το βράδυ στο δελτίο του mega, έκτοτε, σιωπή....
Ξανά φιλί

Griz είπε...

@δεσποινάκι μου έχεις δίκιο, φυσικά και ξέρει η Τρέμη και καταλαβαίνει αλλά παίζει θέατρο. Ένας ρόλος έγιναν κι αυτοί, οπως ακριβώς οι πολιτικοί.
Όλοι πλέον εξυπηρετούν συμφέροντα..

Griz είπε...

Έχεις δίκιο, δε σας ανέφερα και λάθος μου. Εσείς τραβάτε το μεγαλύτερο λούκι που σας έχουν πανικοβάλλει και σκέφτεστε συνέχεια πότε θα γίνει ο σεισμός. Φαντάζομαι και ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, έγγυες, παιδακια) θα έχουν πανικοβληθεί ακόμα περισσότερο και θα φοβούνται.
Είναι απερίγραπτοι, ούτε ιερό ούτε όσιο έχουν.Τη συμπαράστασή μας, μην τους ακούτε.
Φιλάκια!

(ΟΚ, ανέφεραν το μποϋκοτάζ στο γάλα τώρα που τελείωσε η εβδομάδα του μπουκοτάζ.. πολύ έξυπνο εκ μέρους τους, μπράβο. Ώστε αν ήθελε κάποιος να συμμετάσχει να μη μπορεί αλλά να τονίσουνε το θέμα της ακρίβειας που εξαγριώνει τον κόσμο. Τους σιχάθηκα.)

Vrakas Kostas είπε...

Σχολια πανω στο θεμα σου
και ειδικα περι σεισμων,αφησα σε αναρτηση που σε προλαβε ο φιλος Τζονακος προσφατα!
Απαντησε η Λιλη και ανταπαντησα.
Καπακι προχθες,εγινε και στην Ιαπωνια
και το ξανασχολιασαμε στης Λιλης!
Να μην το ξεκατινιασω κι εδω,μιας και εχεις δικιο!
Καλησπερα Griz/ουλα μ
και μην αγχωνεσαι!
Χαλαει την επιδερμιδα:ΡΡΡ
Φιλι μικρο μ;)
Υγ οι σεισμοι δεν προβλεπονται!
Πιθανολογουνται!
Γι αυτο και το βαρος...στην προληψη!!!
Και προσεξε να γινεις καλη στο επαγγελμα σου!
Εχεις ευθυνη!

Σοφία είπε...

Οι ειδήσεις-υπερθέαμα είναι ένα μεγάλο λάθος που δυστυχώς πουλάει. Μακάρι να αντιδρούσαν περισσότεροι κλείνοντας την τηλεόραση ή τέλος πάντων παρακολουθώντας μόνο σοβαρές ειδήσεις.

βασίλης είπε...

Απερίγραπτη η τηλεόραση... Ελάχιστα τα νέα και οι πραγματικές ειδήσεις. Όσο για τους σεισμολόγους δεν πιστεύω ότι έχει βρεθεί ακόμα ο τρόπος να γίνει ασφαλής πρόβλεψη. Αλλά η προσπάθεια και οι έρευνες πρέπει να συνεχίζονται, χωρίς βέβαια πανικό και χωρίς υιοθέτηση

another είπε...

βλεπουμε μαυρα συννεφα στο βαθος του οριζοντα.
ο κοινος ανθρωπος: "μαλλον θα βρεξει".
ο δημοσιογραφος: "Καταστροφικη καταιγιδα απειλει την πολη"

.......