Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

Απεργεί η καφετιέρα μου

Προχθές, ημέρα Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007, ήταν η γενική απεργία.

Τι το θελα και βγήκα από το σπίτι μου?
Πέρασα από μια καθηγήτρια να συζητήσουμε για τη διπλωματκή εργασία.. ωωω! απεργούσε.
Μέχρι και γραμματείς έλειπαν αρκετοί, λες και δεν ξύνονται αρκετά τα πρωινά που πάνε απλώς και πίνουν τον καφέ τους..
Στο πανεπιστήμιο επικρατούσε μια νέκρα.

Σκέφτηκα να πάω στο υπολογιστικό κέντρο να πνίξω λίγο τον πόνο μου στο ιντερνετ μιας και δεν είχα υπολογιστή στο σπίτι ακόμα. Ήταν εκεί κάποιοι κύριοι και με σταμάτησαν πριν μπω στην αίθουσα :
"Οι υπολογιστές είναι κλειστοί λόγω απεργίας"
Τα είδα όλα! Η πίεση χτύπησε κόκκινο.
"Εσείς δεν απεργείτε αλλά απεργούν μήπως οι υπολογιστές " ?
απάντησα με αρκετά κυνικό και μάλλον όχι ευγενικό τόνο.
"Εεε.. ναι" , είπε αμυνόμενος ο κύριος , μάλλον αιφνιδιασμένος.
"Ε, να τους βάλουμε να κάνουνε παρέα με την ηλεκτρική μου σκούπα που απεργεί και αυτή σήμερα" , και σηκώθηκα κι έφυγα νευριασμένη που τους ήταν δύσκολο να ανοίξουν τους υπολογιστές εφόσον βρίσκονταν εκεί.

Μετά πήγα κατευθείαν Λέσχη για να φάω [βρίσκεται εκτός κέντρου, με λεωφορείο πάμε , 10λεπτά απόσταση με λεωφορείο]. Δυστυχώς έσυρα και έναν άτυχο μαζί μου, τον οποίο ξύπνησα και τον τραβολογούσα λέγοντας "Έλα, φακές έχει σήμερα, άντε πάμεεεεεεεε" ..!

Ε, φυσικά όπως μπορείτε να φανταστείτε , απεργούσαν και οι ηλεκτρικές κουζίνες και οι κατσαρόλες. Τουλάχιστον δεν ήταν εκεί οι μάγειρες και η Λέσχη ήταν κλειστή.

Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα.. οι μάγειρες ειδικά.. ποιόν τιμώρησαν με την απεργία τους?
Εμάς . τους άμοιρους φοιτητές που όχι μόνο χάσαμε ένα μισάωρο στο πήγαινε - έλα και περιμέναμε να έρθει το λεωφορείο αλλά πληρώσαμε για να φάμε εκείνη τη μέρα? Μας τιμώρησαν?
Αυτά είναι οι απεργίες ? Και ήταν δύσκολο να βγάλουν την προηγούμενη μέρα μια ανακοίνωση στην πόρτα τουλάχιστον να μας ενημερώσουν ώστε να μην ταλαιπωρηθούμε?
Ή να έχουν φτιάξει σάντουιτς και να τα έχουν αφήσει εκεί για να φάμε?

Γενικά , δεν είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνω την απεργία ως μέτρο αντίδρασης. Θα ήθελα κάποιος από αυτούς να μου το εξηγούσε απλά. Πώς μία μέρα απεργίας φέρνει αποτελέσματα σε σχέση με τα αιτήματα τους? Ενοχλεί πολύ την κυβέρνηση δηλαδή μια μέρα απεργίας? [όποια και να είναι η κυβέρνηση, δεν το πολιτικοποιώ το θέμα σε σχέση με κόμματα κλπ].

Το συμπέρασμα είναι τουλάχιστον ότι η γενική απεργία σημαίνει Κυριακή . Άραγμα στο σπίτι και ύπνος. Ή μάλλον βόλτα στα μαγαζιά, αφού αυτά παραμένουν ανοιχτά.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα φαγητά στις λέσχες αλησμόνητα. Για τις απεργίες griz νομίζω ότι πρέπει να γινονται με φειδώ όπως και οι καταλήψεις των σχολών. Και με μια μέρα απεργία κανείς δεν ενοχλείται

Petros είπε...

ΛΟΛ καλα σε πηγε ασχημα η μερα...πουνα δοκιμαζες να βγεις στους δρομους της Αθηνας με αυτοκινητο...απεραντο παρκινγκ!Νταξ πραγματι η λεσχη θα επρεπε να λειτουργει έστω με μειωμενο προσωπικο οπως λειτουργουν τα νοσοκομεια , η ΔΕΗ ο ΟΤΕ ..δεν μπορουν απλα να σταματανε..Παντως γενικα αυτες τις μερες απλα καθεσαι σπιτι(γιατι και να θες να πας στη πορεια πως να πας?με αμαξι?...)

black fairy είπε...

Η απεργίες είναι ο καλύτερος τρόπος να χαρίσεις στην Κυβέρνηση (την όποια, επίσης δεν με νοιάζει το κόμμα)κάποια από τα χρήματα που υποτόθεται ότι διεκδικείς.. Τα οποία στην τελική στην τσέπη τους μπαίνουν... Καχύποπτη; Κακεντρεχής; Ίσως, αλλά πιστεύω πως έχουν μια δόση αλήθειας τα παραπάνω.

Petros είπε...

Black fairy σορυ αλλα διαφωνω.Τι μπορει να κανει δλδ ο εργαζομενος?Να βαλει λευκη κορδελα σαν τους Γιαπωνεζους..καλως η κακως ειναι το μονο οπλο που απομενει.Μια μερα γενικη απεργια δεν κανει τπτ αλλο απο το να προειδοποιει..δεν πιεζει.Αν ομοως δεν βαλουν μυαλο και κσεκινισει καμια απεργια επ'αοριστον τοτε παραλυει ι χωρα.Η ιστορια εχει δειξει οτι ευτυχως οι εργαζομενοι μπορουν ακομα ετσι να διεκδικισουν..και κερδιζουν πραγματα

Petros είπε...

Γαμω τα greeklish εχω γινει ανορθογραφος...

ραιτινγκ ιν γκρικλις σιριουσλυ αφεκτς γιορ κομιουνικεισον σκιλς

black fairy είπε...

@petros
Δεν ξέρω σε τι βαθμό βοηθάει η απεργία... Εδώ πέρσι ειχε καταρρεύσει η παιδεία και δεν ίδρωσε καθόλου τ'αυτί τους...

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά γκριζούλα μου, να είσαι καλά κι ευτυχισμένη. Η νέα χρονιά να σου φέρει υγεία, αγάπη και ...πτυχίο. Φιλιά πολλά

Ανώνυμος είπε...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.

Griz είπε...

Ευχαριστώ βασίλη μου για τις ευχές και ανταποδίδω :)